Skip to main content

CNC

CNC staat voor Computer Numeriek Control, vrij vertaald een computer die cijfers genereert en deze gebruikt om een machine te laten bewegen. De mogelijkheden hiermee zijn onbeperkt. Het afhangen van stompe deuren in de utiliteitsbouw was tot voor kort een traditioneel en ambachtelijk proces. Om de kwaliteit van het afhangen sterk te verbeteren  zorgt de CNC methode er voor dat veel werkzaamheden, die voorheen op de bouwplaats plaatsvonden, zijn verplaatst naar onze deuren bewerkingsfabriek.

Uw voordelen

 • Alle transportwerkzaamheden, vanaf het inmeten t/m de montage, worden voor u verzorgd.
 • De uitvoerder op het werk wordt ontlast doordat wij diverse werkzaamheden uithanden nemen. Bestaande uit:
  • werkzaamheden uitvoerig bespreken met de werkvoorbereider;
  • aanvoeren van de deuren;
  • horizontaal en verticaal transport van deuren;
  • aanleveren en verzorging van het hang- en sluitwerk;
  • planning met betrekking tot het aanleveren van de deuren, hang- en sluitwerk en montage.
 • De kozijnen worden digitaal ingemeten en uniek per kozijn op een CNC machine geschaafd.
 • Minder montage- en afhangtijd.
 • Geen schaafwerk meer op de bouw.
 • Constante kwaliteit.
 • Minimaal risico op beschadigingen omdat de deuren zo laat mogelijk in het bouwproces worden gemonteerd.

Met onze kennis zorgen wij voor een optimaal resultaat!

De Voorbereiding

Eerst controleren wij of het project aan alle gestelde eisen voldoet en worden alle facetten in kaart gebracht tot een helder overzicht.

De deuren worden door de deurenfabriek (leverancier) op maat geproduceerd conform de door de aannemer verstrekte deurenstaat. Vervolgens worden de deuren afgeleverd bij onze verwerkingsfabriek.

De kozijnen worden met behulp van een digitaal inmeetsysteem gemeten op de bouw.

De contouren van de kozijnen bepalen de exacte pas- en armmaat, welke zeer belangrijk is bij het op de juiste wijze afhangen van vooral de brand-vertragende deuren. Hierdoor wordt een perfect sluitende deur gegarandeerd.

De CNC machine

Alle maat- en bewerkingsgegevens worden ingevoerd/ingelezen in de CNC gestuurde freesmachine.

De deur wordt exact op maat geschaafd en voorzien van alle benodigde bewerkingen, zoals scharnierinkrozingen, slotgatboring en voorplaatfrezing.

Ook worden de brandvertragende strips, nadat de deur op maat is gemaakt, opnieuw aangebracht. Hiermee garanderend dat de deur blijft voldoen aan de eisen die aan een deur gesteld mogen worden.

De afwerking

Een groot voordeel voor u als klant is dat de deuren vooraf al zo compleet mogelijk gemaakt kunnen worden. Door het vervallen van diverse werkzaamheden die niet meer op de bouw plaatsvinden,  bespaart u veel tijd en ongemak.

Deze complete afwerking bestaat o.a. uit:

 • monteren van het hang- en sluitwerk;
 • lakken van de kantlatten en glaslatten;
 • bevestigen van alle overige accessoires.

Transport

De deuren worden vanuit de verwerkingsfabriek op het afgesproken tijdstip gemerkt aangevoerd op de bouwplaats. Zowel het horizontale- als het verticale transport wordt verzorgd.

De mogelijkheid bestaat om middels een verreiker de deuren via een raamkozijn of sparing, op de plaats van bestemming te krijgen. Op de verreiker zit een speciaal ontworpen mechanisme die er voor zorgt dat wij de deuren op een zo efficiënt mogelijke wijze op de betreffende verdieping krijgen.

Montage

De deuren worden snel en efficiënt afgehangen door gespecialiseerde monteurs. Bij stalen kozijnen is de montage slechts een kwestie van afhangen en afstellen van de deuren. Bij houten kozijnen worden ter plaatse (voor de schilder) scharnier- en inkrozingen aangebracht. Omdat deuren op een zo laat mogelijk moment afgehangen kunnen worden, veelal na de schilder, heeft het CNC systeem nog meer voordelen voor de aannemer. Zo is er minder kans op beschadigingen en is er een werkomgeving zonder lawaai en vuiloverlast.

Arbo vriendelijk

Op het gebied van de arbeidsomstandigheden is Jansen Deurenmontage B.V. vooruitstrevend.

Het gewicht van deuren is de laatste jaren toegenomen. Deuren worden niet alleen hoger maar er worden ook in toenemende mate brandwerende deuren toegepast (van 54, 65 en zelfs 72 mm dikte). Veel van het tilwerk is nu verplaatst naar de bewerkingsfabriek. Voor het overige tilwerk op de bouw heeft  Jansen Deurenmontage B.V. zelf diverse hefmechanismes ontwikkeld, zodat de transport-/til-/draagwerkzaamheden aanzienlijk lichter en gemakkelijker zijn geworden.